RSS 2.0
show_cravings_ad(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)

min prins ramlade av sin häst

Du tog mitt hjärta med storm när du sa det du sa. Så länge jag har väntat på att få höra dig yttra de orden och jag tappade fotfästet. Jag ville hoppa upp i din famn och krama om dig så hårt som jag brukade när vi var yngre.
Verkligheten slog till mig och jag insåg att det är försent, du har sårat mitt starka hjärta alldeles för mycket.
Jag älskar dig men du kommer försent..

uppskatta era brevbärare!

Det är ganska fascinerande hur bra brevbärare kan göra min dag, av helt olika anledningar.

Brevbärare nr. 1, Kalle: Jag hade slutat tidigt och var på väg hem från skolan. Utanför min port står då den här Kalle och har armarna fulla med brev och försöker få upp dörren. Jag hjälper honom in och trycker ner hissen. Söt var han, blond, lång, fnissig, några år äldre.

I hissen drar han till med någon kommentar om hur tungt det är att vara brevbärare och lilla jag, 16 år, deprimerad över någon gammal flamma fnissar och tänker att han ska jag ha!

In i lägenheten och jag hoppar upp och ner och försöker lista ut hur jag ska fånga honom i mitt lasso. "Jag ger honom mitt nr såklart?!" tänker jag och kladdar ner det på en post-it lapp och är så feg för att ge det till honom i handen så jag sätter det på dörren och stänger om mig.

Jag sätter ögat mot kikhålet och väntar.. tillslut kommer han och jag känner hur benen skakar, han går misstänksamt mot dörren och tittar på lappen, länge. Han ställer sig väldigt nära dörren och jag undrar vad i.. Tills han sätter örat mot dörren! Sluta andas och ställ fötterna så långt bort från dörren som möjligt, han lyssnar, jag tittar.

Nog en utav de nervösaste stunder i mitt liv, jag var så rädd att han skulle höra mina knäskålar skaka.

Han ringde såklart och jag drog någon historia om att jag var tvungen att springa iväg, men vi bestämde i alla fall att träffas.

Vi sågs några dagar senare och jag hade nog en utav de bästa dagar i mitt liv. Jag gick ju frisör så tjejerna i klassen hade gjort mig så fin med mitt röda långa lockiga hår och oskyldigt sminkad. Vi sågs i slussen och satte oss på en bänk och hade lite picknick och tittade ut över djurgården och bestämde att någon dag skulle vi bara åka iväg med Birka paradise, helt spontant bara han och jag. Vi pratade i timmar tills han ville visa mig något.

Han drog iväg mig till en liten sketen biosalong på östermalm. Folket som jobbade där pratade spanska och hans egen var usel men han körde på ändå och tillslut hamnade vi i en salong, vi två och Sveriges alla spanjorer. Filmen var på spanska, en musikal med engelsk text, men gud så bra den var.

Vi sågs kanske fyra gånger till men alla personer klickar tyvärr inte så vi kom inte mycket längre. Till julen fick jag ett jul kort där han berättade att han skulle ta en resa och besöka massa länder i Asien och skulle komma tillbaka efter några månader. Sen dess har vi aldrig pratat, bara en vink på bussen något år senare.

Brevbärare nr. 2, Martin Holland: Jag har ofta långa sov morgnar så jag är alltså hemma när posten kommer. Jag vaknar den här morgonen av att det plingar på dörren och utanför står min vän Martin som också är min brevbärare (vi gick i samma skola, jag är inte en galen tjej som flörtar med alla mina brevbärare) han har ett paket i handen som inte går ner i lådan, därför plingade han på. Jag vrider om, men nej dörren öppnas inte. Jag vrider igen men inte den här gången heller. Min lilla hjärna får kortslutning och jag vrider frenetiskt om låset och slår i handtaget vilket får lille Martin att lägga ifrån sig paketet och småspringa därifrån. Så där satt jag inlåst i min lägenhet (jag kan inte låsa upp överlåset inifrån) och kom inte ut men nu har vi alltid en rolig historia att berätta för folk när vi ses.

Brevbärare nr. 3, dagens: Dagens brevbärare får vara med för att han/hon kom med underbara brev och paket som gjorde min dag. Det första brevet var min biljett till Gbg, där jag har varit typ en gång och det ska bli jätte kul och skönt att komma iväg.

I det andra brevet så kom mitt körtillstånd så nu får ni akta er ute på vägarna för här kommer jag.

I paketet låg ett läppglans och Sex and the city filmen från damernas värld! De har ju så sjukt bra erbjudanden.


hubbahubba!


äckliga droger

Idag släpptes en stor bomb i vårt lilla klassrum. Vår lärare kom in med beskedet att Maija i MP3 hade tagit en överdos och dött i lördags. Det tog ett tag innan vi hämtat andan och förstod vad hon egentligen sa, eller gjorde vi det?
Alla såg ut som frågetecken och man viste inte riktigt om man skulle gråta eller inte, även fast någonstans där inne ville man nog det. Några hade gått i samma klass som henne när de var yngre och man såg hur det berörde dom lite extra medans vi andra inte kände henne alls, men det bli så skrämande när det visar sig så nära..
Själv blev jag helt tom och viste inte riktigt vad jag skulle säga eller ta vägen, som en stor klump i magen.
Alla lärare i skolan skulle berätta det här för alla klasser vid samma tid så när vi kom ut ur klassrummet var det som en annan atmosfär i ljushallen. Man såg hur andra bara irrade runt utan någon specifik riktning.
En flicka satt i trappan för sig själv och bara stirrade medans en annan grät hysteriskt. Det som berörde mig mest var en pojke som stod lutad mot väggen och i hans förvirrade blick såg man att han inte riktigt fick grepp om vad som pågick men samtidigt rann det massvis med tårar nedför kinderna.
Maija hade druckigt, rökt på och tagit någon slags partydrog.

krökardotter



jag kommer ju faktiskt att sakna dig!

.

Det här må vara det jag önskar mig mest i julklapp, kan vara för att det var det jag hittade sist! Jag har aldrig fallit för toppen tidigare men när jag såg den tillsammans med den här koftan föll jag pladask!
Jag hoppas, hoppas, hoppas att mina julklappar blir mjuka paket!




och ni måste ju hålla med om att mitt snöfall är vackert!

Om man bara kunde spola tillbaka tiden lite..

Jag har ont i magen.. mestadels av besvikelse. Jag blev inte nominerad. Jag ville så gärna, jag var så jätte mycket sjukt nöjd med mitt bidrag men nej. Jag hoppades nog för mycket, alldeles för mycket kanske? Jag trodde nästan till och med att jag skulle bli nominerad, dumma mig!
Men jag tänker säga att deras var inte lika fina som min och jag viste inte att det var en tävling där man var tvungen att ta fram alla målarkunskaper. Nu mår jag lite bättre

.

Idag tänker jag på dig!

john blund, vän eller fiende?

På senare dagar har jag blivit väldigt hypokondrisk.. För det är faktiskt så, något måste vara jävligt fel på mig! De senaste två-tre veckorna har jag sovit ovanligt mycket. Visst jag har alltid haft ett ryckte för att vara sjusovare men nu sover jag ända in på kvällen om inte någon ruskar om mig eller mor kommer in och skriker att "Vet du HUR MYCKET klockan är?!?!". Det har varit dagar jag sovit till fyra-fem och hoppsan jag hade visst skola idag? Inte vaknat av väckarklockan och minns inte alls att jag hade en konversation med mor på morgnen.
Kjelle pratar om att jag vänt på dygnet och ja det kan visserligen vara sant då jag ofta ligger och stirrar i taket flera timmar innan john blund kommer och hälsar på. Fast jag vet inte.. det känns inte som det. Hela grejen att jag sover så länge och helt omöjligt kommer upp ur sängen har aldrig hänt mig förr och det känns ganska obehagligt, typ?
Jag ser säkert ut som en jäkla slaker, vad vet jag, men det är faktiskt inte så att jag inte pallar. Jag vill komma upp, jag vill gå till skolan, jag vill inte vara trött hela tiden och sova bort hela dagarna. Ja, jag ska nog ta mig en tripp till vårdcentralen, så får det bli!

Jag är ju också en sådan tjej som kan bli världens lyckligaste av materiella saker när man mår som man mår och det här är min nya kärlek, min nya kärlek som måste hittas, min nya kärlek som måste köpas, min nya kärlek som måste älskas!!


ben and jerrys och alkisar!

Idag har varit en sån där jätte bra, underbar dag! Skolan gick snabbt och jag hamnade i stan med några utav mina kb-hjärtan. Så mycket som jag älskar stan så finns det inget bättre än att ha vännerna med sig och ändå kunna göra sitt. Cronja och Marine måste vara de två människor här i världen som är bäst på att fynda, helt sjukt vad mycket ni hittar för 500 kr! För mig är det ca.. ett plagg? Själv köpte jag lite saker att ha i håret  till på fredag då jag ska på coctailparty och vara jätte fin. Det blir antingen en stor svart ros eller lila fjädrar vi får se.
Vi tog hissen upp till cafét på Åhlens tak och satte oss utomhus med filtar och julmust, mös och pratade en massa tjejsnack om livet, män och vänner. Vi skakade hand på en utgång så att ingen skulle svika och åkte sedan hem och peppade! Några timmar senare möttes vi upp på söderhof, med grabbarna och TQ och tog några öl.
Med vinglande ben tog jag mig till sleven och köpte benandjerrys för att åka hem till en annan man. SUCK! tunnelbanan skulle inte gå förens om 20 min så det var bara att sitta på en bänk och vänta. En alkis i turkos flanell hoodie trängde sig imellan mig och mannen som satt bredvid och började klappa min päls(?) han mumlade en massa och jag förstod till slut att han frågade om den var äkta. Rädd som jag var ringde jag till markus och avslutade samtalet med 'men vi ses snart då!' och drog sedan i min tröja eller något. Då vänder sig alkisen i sin turkosa flanelltröja till mig och säger 'Oroa dig inte! du är vacker precis som du är. helt perfekt..' först tyckte jag väl att han var världens mest konstiga människa, men tänk om det var så att jag var en osäker tjej som var nervös för att träffa någon (och om han inte var så jäkla ovårdad och luktade illa) då hade ju han varit typ visdomens man!? så jag log bara lite för mig själv. Men jag och alkisar är ju inte en så bra hitt så sjävklart följer han efter mig in i tunnelbanan och sätter sig framför mig 'du är vacker, du är vacker, du är vacker' var det enda han upprepade hela vägen till sandsborg, don't over do it?! Han satt kvar när jag gick av.
Min allra käraste markus kom på en lerig hemlig väg och vi satte oss i en hemlig källare och tittade på the o.c. och åt glass hela natten. Vi gick upp klockan halv fem och svor över att det blivit mörkt igen och jag missat skolan.
Men hela dagen var en sån jäkla bra mysfaktor och jag mår bra!


jag vill dit!

Du är saknad min allra allra allra finaste Markus Hård!



Blidö 2006